Prisegate na naravno? Eko kozmetika za vse potrebe

Imate težave s kožo? Z lasmi ali nohti? Razmislite. Morda razlog za težavo ni v vas samih, temveč prihaja do nje zaradi uporabe kemikalij, ki prihajajo v stik z vašo kožo v obliki pralnih sredstev in kozmetike. V tem primeru je zagotovo najbolje, da se odločite za nakup eko kozmetike, ki je prijazna tako okolju kot vašemu zdravju in počutju.

Kakšna eko kozmetika vam je na voljo?

Zagotovo bi bilo zanimivo pripravljati popolnoma naravno kozmetiko po receptih naših babic in se tako zanašati na čiste domače sestavine, a sodoben življenjski stil nam tega običajno ne omogoča, poleg tega pa za domačo izdelavo kozmetike marsikdo tudi nima primernega znanja. Na srečo pa se eko kozmetika najde v vseh dobro založenih drogerijah – povsod imajo kar nekaj polic, polnih kozmetike, ki je ali ekološka, ali organska, ali bio (odvisno od posameznih sestavin, količine teh sestavin, načina pridelave in seveda certifikata, ki ga kozmetika na podlagi tega dobi).

Po eko kozmetiki najpogosteje posegamo za nego telesa. Kadar gre za nego obraza, menda kupci vseeno raje kupijo tudi kakšno tehnološko dovršeno kremo »laboratorijske« izdelave, saj ta vsebuje najnovejše sestavine za glajenje gub, ki so sintetične oziroma jih v naravni obliki težko dobimo v primerni koncentraciji, saj bi to pomenilo izjemno visoko ceno izdelkov. Pri negi telesa, kjer sta v prvi vrsti pomembna vlaženje in hranjenje kože s pomočjo različnih naravnih olj, pa je naravna kozmetika veliko bolje sprejeta.

Prav tako se eko kozmetiko veliko uporablja za nego otroške kože – še zlasti, kadar ima otrok suho kožo ali alergije. Alergije pa so tudi na splošno razlog, da je ekološka kozmetika iz leta v leto bolj priljubljena – več kot je kožnih težav zaradi alergij, bolj se zavedamo, da je koža organ, ki potrebuje naravno zaščito.

Eko kozmetika je na voljo tudi v obliki šamponov in balzamov, krem za sončenje, pa tudi ličil – tudi eko ličila so namreč koži bolj prijazna.

Kaj pa ljubljenčki? Ni težav. Tudi zanje lahko najdete eko šampon, ki ne bo dražil njihove občutljive kože.

Je eko kozmetika nujno draga?

Blagovne znamke, ki ponujajo naravno kozmetiko niso nujno butične, temveč vam je eko kozmetika na voljo tudi pri velikih proizvajalcih, pri katerih je cena povsem primerljiva s klasično kozmetiko. To pomeni, da vam ni potrebno zanjo odšteti prav nič več. Seveda pa gresta cena in kakovost pogosto z roko v roki – če želite organsko pridelane sestavine in skorajda ničesar drugega, boste morali seči v žep nekoliko globlje.

Vir: quick.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja