Spirulina Alge, Bio spirulina v prahu

1. teden: pol čajne žlice na dan

V naslednjih tednih lahko pričnete z uživanjem zvrhane čajne žlice na dan.

* Zelo priporočeno je, da Spirulino zaužijete pred različnimi fizičnimi aktivnostmi, hitro olajšanje in povečanje energije pa boste občutili tudi, kadar ste pod stresom in se počutite utrujeni.

Shranjevanje

Shranjujemo jo v temnem prostoru pri sobni temperaturi. Spirulina obdrži svojo edinstveno hranilno sestavo in učinkovine približno dve leti.

Vrste izdelkov

Spirulino je mogoče dobiti v obliki tablet, kapsul ali prahu. V učinkovanju ni bistvene razlike, zato se brez težav odločite za obliko, ki vam najbolj ustreza. Pri izdelkih iz Spiruline je pomembno le to, da alga ni termično ali kako drugače obdelana, saj le tako ohrani vse svoje dragocene sestavine.

Vse pomembne hranilne snovi so v Spirulini prisotne v takšni obliki, da jih naše telo z lahkoto sprejme in hitro absorbira.

Načini uporabe Spiruline

Načinov za uporabo Spiruline je zelo veliko. Zaradi svojega nevpadljivega okusa jo lahko dodate najbolj raznovrstnim jedem.

Odlično se prilega k hladnim jedem, zato jo kot popestritev lahko potrosite po solati ali enostavno vmešate v jogurt.

Spirulino lahko dodate tudi v toplo hrano, vendar morate počakati, da se nekoliko ohladi, saj boste sicer uničili pomembne vitamine, fikocianin in encime, ki jih alga vsebuje.

Lahko jo zmeljete v mešalcu z različnim sadjem in beljakovinami.

Spirulino lahko tudi preprosto pogoltnete brez žvečenja in splahnete s sokom ali vodo, saj se bo v telesu ustrezno razgradila.

Če želite še povečati učinke Spiruline, sočasno zaužijte tudi vitamin C (npr. pomaranče, kivi, acerolo …), saj boste tako omogočili še učinkovitejšo absorpcijo železa.

Izogibajte se uživanju čaja ali kave sočasno s Spirulino, saj tako zavirate polno absorpcijo vseh hranilnih snovi.

Seneko ekološke tehnologije d.o.o., Gortanova 2, 6330 Piran, Slovenija, D.Š.: SI40032132, Matična št.: 2296365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja