Glasniki boljše hrane – Društvo EKO TIM

Etično, marljivo, vse bolje organizirano Društvo EKO TIM, dobri dve leti povezuje lokalne pridelovalce in potrošnike zdravih pridelkov v Sloveniji. Projekt ‘Nakupujmo skupaj – ceneje’, je postal sinonim za pojem: ‘zdrava hrana z njive eko-kmeta na krožnik potrošnika še istega dne’. Fantje in dekleta iz društva EKO TIM so uspeli učinkovito povezati mnoge, ki na naravi in ljudem prijazen način pridelujejo lokalno zdravo hrano – eko kmetovalce, s tistimi, ki take pridelke, neoporečna lokalna, sezonska živila kupujemo – ozaveščene potrošnike lokalne zdrave hrane.

Potrošniki ob neoporečnih, svežih živilih prihranimo čas in denar, pridelovalci dobijo takojšnje plačilo za skrbno in odgovorno pridelano hrano. EKO TIM je tako pomagal k razvoju marsikatere slovenske eko kmetije, z zagotovitvijo potrebnega trga, brez pritiskanja na pridelovalce z neprimernimi maržami in vnaprej vsiljenimi količinami pridelkov. Ozaveščeni potrošniki zdrave hrane v slovenskih mestih pa so prišli do željene redne dobave zdravih lokalnih pridelkov blizu njihovega bivališča. Težko bi našli času in razmeram bolj primeren koncept za dosego zastavljenega cilja – popolne samooskrbe z zdravo hrano v Sloveniji, kot ga razvija EKO TIM.

Najprej je treba ozaveščenim pridelovalcem hrane na vseh neonesnaženih področjih Slovenije najti primeren in stabilen lokalni trg za njihove pridelke oz. živila, da bi lahko povečevali svojo sonaravno pridelavo, večali prihodke in posledično zniževali ceno zdravih, svežih živil na lokalnemu potrošniku dostopno ceno. Ceno primerljivo ali nižjo od uvoženih, ‘enakovrednih’ živil, neekološko transportiranih od daleč, z vprašljivo svežino ali biološko kakovostjo. EKO TIM-u ta širitev samooskrbe z zdravo lokalno hrano uspeva vedno bolj. Zato smo prepričani, da si marljiva ekipa zasluži certifikat in priznanje Glasnika boljše hrane!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja