Domov arrow Recepti arrow Testenine z vrtnim paradižnikom in mocarelo
     
    Testenine z vrtnim paradižnikom in mocarelo
    Ponedeljek, 05. avgust 2013

    Nimate idej, kam s paradižnikom z vrta? Uživajte v našem receptu!



    Teaser
    Photos.com

    Potrebujemo:

    • 30 dkg sveže mocarele, narezane na drobne kocke
    • ½ žličke grobe morske soli
    • 1 skodelico olivnega olja
    • 4 žličke masla
    • skodelico sesekljane svetle čebule
    • ¼ skodelice sesekljanega česna
    • 400 g testenin
    • 4 skodelice sesekljanih paradižnikov brez semen 
    • ¾ skodelice sveže naribanega parmezana
    • ½ skodelice sesekljane sveže bazilike

    Priprava:

    1. Posolimo mocarelo in jo shranimo. Z vodo napolnimo srednje velik lonec in vodo zavremo.

    2. V veliki posodi za omake na srednji vročini segrejemo olje in maslo. Dodamo čebulo in česen. Kuhamo, dokler se čebula ne razneži. Občasno premešamo. To traja kakšnih 10 minut.

    3. V vreli vodi skuhamo špagete. Ne prekuhamo, poskrbimo, da so al dente. Olju in čebuli dodamo paradižnik in nekoliko povišamo temperaturo. Kuhamo kakšnih pet minut, dokler se paradižnik ne razneži.

    4. Odcedimo testenine in jih primešamo omaki. Odstavimo in vmešamo mocarelo in četrt skodelice parmezana.

    5. Postrežemo v veliki skledi, ki jo okrasimo z baziliko in preostalim parmezanom.

     

    Preberite tudi:

    Testeninska skleda s češnjevim paradižnikom

    Hitro, preprosto, okusno in zdravo.

    Kamut: Starodavno žito ponovno na naših krožnikih

    Kamut je starodavna vrsta pšenice, najtesneje povezana z današnjo durum pšenico, iz katere pečemo kruh. Kamut naj bi izviral iz Egipta. Kamut v starodavnem egiptovskem ...

    Sveži pesto iz bazilike

    Vsako leto posadimo baziliko in vsako leto ugotovimo, da nam ostaja preveč bazilike. Če se to dogaja tudi vam, lahko baziliko porabite za izvrsten in izjemno okusen recept. Če imate ...

    Vegansko makaronovo "meso“

    Če se vam zdi zgornji naslov čuden, boste nemara prav prijetno presenečeni, da je lahko ta jed brez mletega mesa prav odlična. Namesto mesa lahko uporabimo več živil; drobno sesekljan ...

    Lazanja s špinačo in tofujem

    Ta oblika lazanje je okusna kremasta jed, podobna tradicionalni italijanski lazanji. Recept, objavljen spodaj, bo nasitil 5 ali 6 oseb. 

    Barcelona_zima_2015
    Copyright 2010 Animata d.o.o.ImpresumOglaševanjePogoji uporabe