Nikoli nisem razmišljala kako pomembna je trdota vode

Pred dvema letoma smo se z družino preselili v okolico Kopra, pred tem smo živeli v Tolminu. Vesela sem, da smo se preselili, saj je bila to predvsem moja dolgoletna želja. Uživam v vsakem trenutku, čeprav se tudi v Tolmin radi vračamo, saj je okolica tudi tam čudovita. Edina stvar, ki me tukaj moti je trdota vode, saj je tukaj v vodi veliko več vodnega kamna, kot smo ga imeli prej. 

Najprej me je začelo motiti, ker so bili umivalnik in kuhinjsko korito vedno lisasti. Prijateljica je bila prva, ki mi je povedala, da je trdota vode kriva zato. Potem sem opažala, da so moji lasje brez leska in niso tako mehki kot nekoč. Poznalo se je tudi na opranem perilu in še marsikje. Svoje sosede sem vprašala ali njih trdota vode nič ne moti, pa so me nekateri samo čudno pogledali, saj živijo tukaj že od vedno in se jim zdi to nekaj samoumevnega. Meni pa trdota vode ni dala miru. Prebrala sem si nekaj o tem, da se ta apnenec, ki je v vodi nabira tudi v telesu, zato me je skrbelo za svoje zdravje. Ker nisem želela zapustiti našega novega doma sem iskala druge rešitve.

Nikoli nisem razmišljala kako pomembna je trdota vode

Za začetek sem si kupila filtrirni vrč, da se je trdota vode ublažila vsaj za pitje in že ob tem sem bila malo bolj potolažena. Nato pa sem odkrila, da obstaja centralni filtrirni sistem za celo hišo. Prepričala sem moža, da je trdota vode velik problem in tako smo se odločili za nakup. Na začetku je bil sicer skeptičen in mi je rekel, da vsi ki živijo tukaj že celo življenje nimajo nobenih težav in s tem čisto dobro živijo. Toda, ker je videl kako to mene osebno moti in mi ne da miru, je popusti, kot on temu pravi, za ljubi mir v hiši.