Kjer so kavni aparati, sem tudi jaz tele dni

V nekem trenutku sem seveda obupala in sedaj sem tam, kjer se prodajajo kavni aparati in se odločim za nakup svojega. Mislim, da lahko rečem, da je ta nakup še težji od tistega, ko sem kupovala svoj avtomobil. Ni dvakrat za reči, da mi bodo kavni aparati delali več preglavic s tem, kakšnega naj kupim, kakor pa sem imela pri izbiri avtomobila. Res, da sem za avtomobil že mnogo let prej razmišljala o tem, kakšnega bi imela in nje bi potem nakup precej lažji.

Kjer so kavni aparati, sem tudi jaz tele dni

Kako sem bom med vsemi temu kavni aparati znašla, da bom končno izbrala enega, je res ta hip mistično vprašanje, saj je teh aparatov toliko, da se lahko, kar izgubiš. Prijazni prodajalec mi je zelo pomagal, ampak vseeno pa vidim, da bom potrebovala kar malce dlje časa za nakup. Mislim, da bo na koncu prevladovala cena oziroma koliko sem pripravljena zanj odšteti. Ta hip se gibljem okoli sto evrov. Če bi imela več, bi vsekakor več investirala, ampak ker nimam, je tudi sto evrov dovolj, da se dober kavni aparati za to ceno dobi, koliko sem videla. In seveda kolikor mi je prodajalce predstavil.

Naslednji dejavnik, ki bo pretehtal pri nakupu, bo pa vsekakor videz. Moj aparat bo lepe in mora pristajati k stilu moje kuhinje. Kar se da najbolje. O tem se ne bom pogajala. Nekaj je zelo lepih in mislim, da bo eden izmed teh izbran. Ampak ker jih je vseeno preveč lepih, bo vseeno trajalo več kakor kakšen dan, da si izberem najboljši aparat za kavo. Upam le, da ne več kakor en teden, ker bi rada pila Nespresso kavo končno.

Seveda sem Nespresso kapsule že kupila in je to na en način manjša spodbuda, ki sem jo dala sebi, da vendarle kupim kavni aparati in se rešim dolgotrajnemu kuhanju kave na štedilniku.