Imam zaščitne rokavice za delo z lesom

Doma imamo veliko dela, ki vključuje tudo delo v gozdu. Pri tem se lahko hitro poškoduješ roke oziroma dlani, zato so zaščitne rokavice obvezne za preprečevanje ran. Včasih niso uporabljali zaščitnih rokavic, ko so delal z drvami. Danes pa že težko najdeš zaposlenega ali nekoga, ki dela doma, da ne uporablja zaščitne obleke in rokavic. Pri samem delu z drvami, si lahko zaskeliš trske v roke oziroma dlani. Lahko ti tudi kaj pade na roko, ko dviguješ bremena.

Imam zaščitne rokavice za delo z lesom

Za jutrišnji dan smo se dogovorili, da požagamo tri drevesa in jih z motorno žago razžagamo in potem naklestimo drva. Pri samem delu z motorno žago je pomembno, da nosimo zaščitne rokavice, ker lahko hitro pride do nesreče. Pri tem nosimo tudi zaščitno čelado in očala. Pri podiranju dreves moramo paziti, da ne pride do nesreče, da je smer podiranja vedno preverjena. Ko smo drevesa uspešno podrli, smo najprej odstranili veje in jih znosili na kup. Potem smo debelejše dele drevesa, torej debla žagali z motorno žago. Pri tem je letela žagovina na vse smeri in hitro lahko pride do poškodbe očesa.

Pomebno je, da imamo zaščitne rokavice  in zaščitna očala. Ko je bilo deblo ražgano, smo ženske pobirale lesene dele in jih naložile na traktorsko prikolico. Pri tem smo vse nosile zaščitne rokavice, da si ne poškodujemo dlani, pa tudi, da si ne zlomimo nohtov. Lepe roke so ogledalo ženske in jih je potrebno negovati. Ko smo vsa drva s traktorsko prikolico pripeljali do doma, jij je voznik stresel na tla. Potem smo večje dele razsekali s sekiro. Tudi pri tem delu so zaščitne rokavice pomembne. Ko so bila vsa drva razsekana smo jih zložili ob steno, tam kjer imamo drvarnico. Sosedje so nam prišli na pomoč pri delu in je zlaganje hitreje minilo. Na koncu smo se vsi lepo podružili ob zasluženi pojedini in kozarčku vina.