Mami je samoplačniška kolonoskopija rešila življenje

Kolikor krat je le mogoče obiščem svojo mamo, še posebno odkar je ostala sama. Oče je za posledicami infarkta umrl pred dvema letoma. Zadnjič, ko sem bila pri njej se mi je zdela zelo bleda in utrujena, povedala mi je, da ima velike težave s prebavo in odvajanjem blata. Naslednji dan sem jo odpeljala k njeni osebni  zdravnici, ki ji je dala napotnico za kolonoskopijo. Ker se mama ne znajde več najbolje, sem poklicala, da jo naročim na pregled. Povedali so mi, da bo prišla na vrsto čez eno leto.

Ponoči nisem mogla spati, saj me je skrbelo za mamo. Zjutraj sem možu povedala, da je samoplačniška kolonoskopija edina rešitev, eno leto je predolgo za čakati. Mož me je takoj podprl in rekel, da bova stroške poravnala midva, ne glede na ceno. Takoj sem poklicala spet v isto bolnišnico in jih vprašala koliko stane samoplačniška kolonoskopija in kdaj bi mama lahko prišla na vrsto. Dogovorili smo se za termin čez en teden, da se lahko pripravi na preiskavo,

Odpeljala sem se k mami in ji povedala, da bo na vrsti že čez en teden. Zdelo se ji je čudno, saj ve da so pri nas čakalne dobe dolge. Po dolgem zasliševanju sem ji priznala, da je bila moja izbira samoplačniška kolonoskopija, zato bo kmalu na vrsti. Branila se je, da si tega s svojo pokojnino ne more privoščiti, zato sem ji povedala, da ji bova preiskavo plačala midva, moj mož jo ima namreč rad kot svojo mamo. Bila je zelo hvaležna.

Mami je samoplačniška kolonoskopija rešila življenje

Na dogovorjeni dan sem mamo odpeljala v bolnico in preiskava je pokazala, da ima raka na črevesju. Ker so ga odkrili čisto na začetku, je bil obolel samo majhen del črevesja, katerega so operativno odstranili. Povedali so nam, da je imela veliko srečo, da smo raka odkrili tako zgodaj, drugače bi bilo lahko usodno. Vesela sem, da je samoplačniška kolonoskopija mami rešila življenje.